Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«Можуть отримати підтримку ЗСУ». У Криму варто протестувати проти примусової мобілізації – правозахисниця

Протести в анексованому Криму можуть допомогти уникнути примусової мобілізації, вважає голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

«На відміну від Росії, протести в Криму можуть мати реальну збройну підтримку. Я маю на увазі підтримку Збройних сил України», — заявила правозахисниця в ефірі Радіо НВ та нагадала, про нещодавні атаки по авіабазах на території Криму та активізацію руху супротиву окупантам.

Скрипник вважає, що чоловічому населенню Криму варто виходити на бунти, перекривати дороги тощо, але варто зважати на можливе покарання арештом.

За її словами, одразу після повідомлень про вручення перших повісток у Криму, вона отримала багато запитів від мешканців АРК, зокрема від кримських татар, з проханнями порад, як їм краще діяти. Вони їй також повідомили про закриті виїзди з території анексованого РФ Криму.

Керівництво Російської Федерації буде використовувати мобілізацію, щоб фізично знищити активну молодь та проукраїнськи налаштовану частину населення Криму, переконана Скрипник.

«Для російської влади це можливість боротись з людьми, які не підтримують окупацію і [виступають] проти кремлівського режиму. Зараз для них це абсолютно реальний механізм — забирати саме ту частину населення, яка проактивна <…> це українці, кримські татари та інші мешканці Криму, особливо молодь, яка може чинити супротив або надавати реальну підтримку у випадку, коли Збройні сили України будуть звільняти Крим», — вважає правозахисниця.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top