Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

64-річного кримчанина оштрафували за «образу армії Росії» у відеочаті

У Криму на 30 тисяч рублів оштрафували 64-річного чоловіка за «образу армії Росії» в одному з відеочатів.

Мешканець Євпаторії на початку серпня підключився до одного з відеочатів і «припустився висловлювань, що дискредитують Збройні Сили Російської Федерації».

Чоловіка затримали, склали протокол за ч. 2 ст. 20.3.3 КпАП РФ («Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання ЗС РФ»).

«Євпаторійський міськсуд» визнав чоловіка винним. Йому ухвалено покарання у формі адміністративного штрафу розміром 30 тисяч рублів.

Як повідомляла КПГ, з 4 березня в РФ і на окупованих нею територіях стала застосовуватися стаття 20.3.3 КпАП РФ («Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання ЗС РФ»).

З початку березня до 20 липня 2022 року окупаційна влада передала щонайменше 73 адміністративні провадження на розгляд до «судів» Криму за цією статтею. За 62 з них ухвалено постанову про призначення покарання. Загальна сума штрафів склала близько 2 мільйонів рублів.

Найчастішою причиною переслідування стали публікації у соціальній мережі напису «Ні війні» чи одиночний пікет із таким написом на плакаті. Порушення провадження часто-густо починається з виказу.

Переслідування мешканців окупованого Криму за їхню думку про війну є порушенням свободи висловлювання думки, у разі одиночного пікету – це також є порушенням свободи зібрань. Використання для переслідування кримчан норм російського КпАП порушує міжнародне гуманітарне право. Загалом переслідування за протест проти війни віддзеркалює сутність російської політики, настільки налаштованої на війну, що навіть заклик до миру є злочином.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top