Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Літню кримчанку можуть засудити на 5 років через «осквернення могили» солдата, котрий загинув на війні в Україні

У Криму заарештували 60-річну кримчанку, мешканку села Сонячна Долина (Судак), яка немовби «осквернила могилу» солдата, котрий загинув під час війни в Україні.

Як повідомляє прес-служба окупаційної «поліції» Судака, «пенсіонерка, побачивши на цвинтарі могилу військовослужбовця, здійснила протиправні дії навмисно». Як саме жінка осквернила могилу – не повідомляється. Місцеві пропагандистські видання пишуть про те, що вона буцімто виколола очі на світлині військовика на пам’ятнику.

Ім’я жінки не називається, проте видання опублікували її світлини й з посиланням на сусідів пишуть про те, що «пенсіонерка могла зробити це із націоналістських переконань».

Щодо жінки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 244 КК РФ (Наруга над тілами померлих і місцями їх поховання). Санкція статті – до 5 років позбавлення волі.

«Судакський міський суд» розглянув клопотання «слідства» про обрання запобіжного заходу та взяв мешканку Сонячної долини під варту до 8 травня 2022 року.

Як повідомляла КПГ, мешканку Ялти затримали через жовто-синій манікюр, а у Севастополі затримали 55-річного місцевого мешканця, котрий зрізав банер на підтримку війни з Україною.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top