Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«Суд» у Криму заочно засудив Ізета Гданова до 8 років колонії

«Київський районний суд Сімферополя» ухвалив вирок у справі колишнього першого заступника постійного представника президента в АРК Ізета Гданова: 8 років колонії суворого режиму.

Гданова звинувачували у причетності до батальйону ім. Н. Челебіджіхана й порушили справу за ч.2 ст.208 КК РФ – організація незаконного збройного формування чи участь у ньому.

«Окупанти урадили свою дурницю на папері виявити, надрукували так званий вирок. Найцікавіше, що вони досі послуговуються неактуальним для московії виразом «оголошений у міжнародний і федеральний розшук», зовсім відірвалися від життя», – прокоментував рішення Гданов.

Як повідомляла КПГ, справу розглядала «суддя» Ольга Кузнєцова. За інформацією КПГ, ця «суддя» вже ухвалювала 3 вироки за аналогічним звинуваченням (2 заочні позбавлення волі та 1 реальне). Крім того, вона ухвалювала 29 рішень про утримання під вартою у справах «кримських мусульман» і «українських диверсантів». Також Ольга Кузнєцова відмовилась провадити перевірку за фактом загибелі ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, заявивши, що Кашка «була старенькою і від цього померла».

Нагадаємо, 11 листопада 2021 в окупованому Криму у будинку Ізета Гданова відбувся обшук, під час якого ФСБ «шукала зброю».

У грудні у «Київському районному суді Сімферополя» почалися слухання у справі колишнього першого заступника постійного представника президента в АРК Ізета Гданова.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top