Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримськотатарського активіста Сервера Барієва затримали через пост у соцмережі

Сьогодні у Криму затримали кримськотатарського активіста Сервера Барієва. Рано-вранці в його будинку в селі Роздольне провели обшук.

Як повідомляє активістка Лутфіє Зудієва, Сервера Барієва відвезли з дому о 9-й ранку і не повідомили родичам, де він перебуває, який у нього процесуальний статус і які дії з ним проводяться.

Дружина Леніяра Давлятова залишила заяву про викрадення в поліції Роздольненського району, вона повідомила, що обшук здійснювали особи у цивільному. Жодних документів після слідчих дій їй не залишили.

Пізніше адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Сервер Барієв увесь день перебував у приміщенні УФСБ. Увечері кримського татарина відпустили із будівлі УФСБ під підписку про невиїзд.

Щодо нього порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 205.2 КК РФ за релігійну публікацію у соціальній мережі ВКонтакте. Санкція статті передбачає штраф у розмірі від трьохсот тисяч до одного мільйона рублів або у розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період від трьох до п’яти років або позбавлення волі на термін від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 5 років.

Нагадаємо, 9 березня мешканку Сімферополя оштрафували на 35 тисяч рублів за гасло  «Ні війні».

16 березня «Білогорський районний суд» відправив правозахисника Абдурешита Джеппарова під адміністративний арешт на 15 діб за публікацію в Інтернеті, датовану 2019 роком.

24 березня Заїра Смедляєва арештували на 2 доби й оштрафували на 40 тисяч рублів за пост 8-річної давнини.

29 березня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оштрафував на 450 тисяч рублів кримчанина Олександра Матвєєва за буцімто «екстремістські» публікації у соцмережах.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top