Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Криму – чергові обшуки: затримано чотирьох кримських татар

У Криму вранці 9 лютого в будинках кримських татар відбулися обшуки, після чого кілька людей було затримано.

Як повідомляє активістка Муміне Салієва, затримали таких осіб:

  • Мустафаєв Марлен Рамісович, 1988 року народження, Білогірськ, с. Біла Скала.
Марлен Мустафаев. Фото: Крымская солидарность

«Марлен Мустафаєв – добре відомий бездоганною репутацією, шляхетністю та добрими вчинками серед місцевого населення. Він займався авторемонтом, брав участь у мусульманських поховальних обрядах (готував могили). Ніколи не був байдужим до проблем народу. У грудні 2017 року Мустафаєву присудили адміністративний штраф у розмірі 10 000 рублів за одиночний пікет від 14 жовтня 2017 року (тоді близько 100 кримських татар у багатьох регіонах Крим вийшли на одиночні пікети). Марлен Мустафаєв відвідував судові процеси над кримськими татарами, брав активну участь в інформаційних кампаніях на підтримку політв’язнів, відвідував колективні молебні та інші громадські ініціативи, допомагав сім’ям політв’язнів», – повідомляє Салієва.

  • Османов Ансар Ісмаиїлович, Бахчисарайський район, с. Танкове, вул. Гагарина 11. Обшук добіг кінця, чоловіка забрали до УФСБ Криму.
Ансар Османов. Фото: Крымская солидарность

«У жовтні 2019 року Османова разом з Аметом Сулеймановим (нині – політв’язнем) й активістом Керімовим Алі на автомобільній дорозі, в районі Керченського мосту, на шляху з Ростова-на-Дону, де активісти брали участь як слухачі у справі «ялтинської групи “Хізб-ут-Тахрір”», затримали, вилучивши документи без пояснення причин. Ансар Османов – кримськотатарський активіст: відвідував судові процеси з політично мотивованих справ у Криму та у Ростові-на-Дону, брав участь у громадських ініціативах та інформаційних кампаніях на підтримку кримських політв’язнів. П’ятеро дітей Ансара та Мер’єм наразилися лицем до лиця на натиск безжальної репресивної машини, як і 197 неповнолітніх дітей у Криму, чиї права порушені, а дитинство розтоптане й розкраяне на дрібні уламки, що збираються до купи з такими зусиллями», – пише активістка.

  • Абдулвапов Аметхан Неджипович, Сімферополь, Біле-5, вул. Куркчи 20. Обшук скінчився, чоловіка забрали до УФСБ Криму. У Абдулвапова двоє неповнолітніх дітей: сини – п’ятирічний Умар та Імран – 3 роки.
Аметхан Абдулвапов
  • Сейтосманов Ернест Казимович, Севастополь, Балаклавський р-н, село Тилове, вул Лазурна. Обшук завершився, чоловіка увезли до УФСБ Криму.
Эрнест Сейтосманов

Ернест Сейтосманов – брат політв’язня Енвера Сейтосманова, засудженого до 17 років позбавлення волі.

«Силовики вчетверте провели обшук. Востаннє обшук у його будинку в селі Тилове відбувся 28 квітня 2021 року. А у листопаді 2021 року щодо Сейтосманова співробітники поліції було складено адміністративний протокол за зустріч адвоката Едема Семедляєва. Активісту Київським районним судом було ухвалено вердикт – 13 діб адміністративного арешту. Ернест Сейтосманов відвідував судові процеси над кримськими татарами у Криму та у Ростові-на-Дону, допомагав сім’ям політв’язнів у вирішенні соціально-побутових питань, брав участь у громадських ініціативах», – розповіла Муміне Салієва.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top