Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В’язень Кремля Валентин Вигівський перехворів на коронавірус у ШІЗО, – батько

В’язень Кремля Валентин Вигівський перехворів на коронавірус у ШІЗО, а наразі у нього загострилися хронічні хвороби. Про це розповів Петро Вигівський – батько Валентина Вигівського.

За словами батька, останні 5 років Валентину заборонені телефонні переговори, тільки – листи.

При цьому, нарешті, у липні йому змінили умови утримання: після того, як Валентин майже п’ять років утримувався в приміщенні камерного типу (ПКТ), або в штрафному ізоляторі, він оголосив про голодування і його перевели у режим СУУ (російською СУС – специальные условия содержания).

Петро Вигівський нагадує, що сам Валентин ніколи не пише про своє самопочуття у листах, родина дізнається це через адвоката або консула.

Він єдине, що про себе може написати, – своя проукраїнська позиція. Ми знаємо, що на початку цього року він перехворів коронавірусом, при цьому він був у штрафному ізоляторі. Зараз у нього – й загострення хвороб суглобів, хребта, болять зуби. Точно лікуватись доведеться дуже довго. І плюс його психологічний стан: він 7 років і 1 місяць вже у в’язниці, чекає звільнення“, – розповів Петро Вигівський.

Нагадаємо, Валентина Вигівського затримали у 2014 році у Сімферополі, куди він поїхав на виставку з авіації, оскільки був авіалюбителем та прекрасно розумівся на літаках та авіатехніці. У грудні 2015 року московський обласний суд засудив Валентина Вигівського на 11 років колонії суворого режиму за “шпигунство”.

Російські спецслужби катували його та пропонували шпигувати на їхню користь. Валентина утримували в жахливих умовах, вивозили в ліс для імітації розстрілу, заборонили побачення та дзвінки з рідними. Наразі його утримують у колонії суворого режиму №11 м. Кірово-Чепецьк, Кіровської обл., РФ.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top