Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

20 затриманих, 12 годин у поліції: чергові масові затримання в Криму

8-х раніше затриманих кримських татар відпустили після 12-ти годин перебування в поліції. Водночас координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова й активіста Решата Параламова відправили в ізолятор тимчасового утримання в Сімферополі до суду.

На обох активістів складено адміністративні протоколи за статтею 20.2.2 КпАП РФ (Порушення встановленого порядку організації чи проведення зібрання, мітингу, демонстрації). Їх затримали об 11.30 дня і 12 годин утримували в поліції, поки не відібрали пояснення і не оформили документи про адміністративне правопорушення.

Задержания у суда. Фото: “Крымская солидарность”

«Моє законне право бути слухачем під час судового засідання з боку правоохоронних органів розцінювалося як порушення закону, організація зібрання людей. Після дванадцятигодинного мого перебування у відділку поліції мене відправляють до спецприймальника. Мене і Рішата Параламова зараз доправлять до ізолятору тимчасового тримання на вулиці Франка, й завтра, швидше за все, проходитиме судове засідання», повідомив Ділявер Меметов журналістам «Кримської солідарності».

Задержания у суда. Фото: “Крымская солидарность”

Нагадаємо, 11 жовтня більше сотні людей зібралися поблизу будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі, де мав відбутися розгляд апеляційної скарги на вирок фігурантам червоногвардійського «справи Хізб ут-Тахрір». Поліціанти затримали щонайменше 15 людей для «перевірки документів». Вони посилалися на заборону масових заходів через COVID-19.

Деякі з активістів поїхали до Центрального відділу поліції, де було затримано ще п’ятеро осіб, на них оформили адміністративні протоколи за ч. 1 статті 20.2 КпАП Росії. Активісти надіслали близько 20 скарг на дії співробітників поліції.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top