Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«У спекотних камерах і без меддопомоги»: генкосул розповів, як етапували кримських мусульман

Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський відвідав у СІЗО Ростова етапованих з Криму Ернеса Ібрагімова, Олега Федорова й Яшара Шихаметова. 

За словами Тараса Малишевського, чоловіки важко перенесли «етап»: їх тримали в задушливих транзитних камерах, з великою кількістю людей, без надання належної медичної допомоги.

«Наприклад, Яшар Шихаметов їхав у «столипінському вагоні» вдесятьох, у сильну спеку. Зараз у нього болять нирки, печінка, погіршується зір. А Ернест Ібрагімов перебував у Краснодарі в камері з 25 особами, а потім місяць був на ковідному карантині в СІЗО Новоросійська без лікування. Олег Федоров їхав до Ростова-на-Дону через Керч, Краснодар і Новоросійськ. Не міг навіть встати, тому що мав високу температуру», – розповів консул.

Тарас Малишевський планує наступного тижня зустрітися з Тимуром Ялкабовим. 

Як повідомляла КПГ, 17 лютого в Криму відбулися обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму. Були затримані Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернес Ібрагімов і Олег Федоров. Їх звинувачують у причетності до діяльності «Хізб ут-Тахрір».

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top