Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

На затриманих кримських татар склали 58 протоколів, декотрих залишили під вартою на два тижні

Батько звинувачуваного в диверсії кримського татарина Азіза Ахтемова Ескендер Ахтемов отримав 10 діб адміністративного арешту за начебто порушення ст. 19.3 КпАП РФ (Непокора розпорядженню співробітника поліції). Рішення про це ухвалив «суддя» «Київського районного суду» Сімферополя Денис Діденко.

«Ескендер Ахтемов перебуватиме під вартою до 00:30 15 вересня», – повідомив адвокат Едем Семедляєв.

До того ж, брат Асана Ахтемова Арсен Ахтемов отримав 15 діб адміністративного арешту за тією самою статтею. Таке рішення ухвалив «суддя» «Київського районного суду» Сімферополя Антон Цикуренко. Арсен Ахтемов лишатиметься під вартою до 19 вересня», – сповістив адвокат Назім Шейхмамбетов.

Арсен і Іскандер Ахтемови були затримані ввечері 4 вересня біля будівлі ФСБ у Сімферополі, куди вони прийшли, щоб дістати інформацію про своїх зниклих раніше родичів.

Окрім того, «поліція» в окупованому Криму уклала 58 адміністративних протоколів на затриманих 4 вересня поблизу будівлі ФСБ в Сімферополі кримських татар. Протоколи було укладено за статтею 20.6.1 КпАП Росії («Невиконання правил поведінки за надзвичайної ситуації чи загрозі її виникнення»), за якою передбачено штраф від 10 до 50 тисяч рублів.

Як повідомляє «Кримська солідарність», «Залізничний» відділ поліції №1 і «Центральний» відділ поліції №3 оформили 58 адміністративних протоколів на затриманих 4 вересня кримчан, котрі вийшли до будівлі ФСБ, прагнучи отримати інформацію про звинувачуваних у підриві газопроводу в селі Перевальне кримських татар.

За інформацією активістів, усі затримані співробітниками ЗМОПу (рос. ОМОН – ред.) на бульварі Франка поблизу будівлі ФСБ Росії були звільнені з ізоляторів тимчасового тримання в «Залізничному» і «Центральному» відділах поліції Сімферополя. Останнього затриманого відпустили з ІТУ о 2:30 ночі.

  • Як повідомляла КПГ, «Київський районний суд» Сімферополя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 листопада для двоюрідних братів Азіза й Асана Ахтемовых, звинувачуваних у скоєнні диверсії.
  • Нагадаємо, 4 вересня силовики здійснили в Криму п’ять обшуків і після цього затримали п’ятьох кримських татар, зокрема заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, активіста Нарімана Джеляла, котрий нещодавно повернувся з Києва, де брав участь у засіданнях Кримської платформи.
  • Їхні співвітчизники вийшли під будівлю управління ФСБ Росії в Сімферополі, щоб дізнатися про долю затриманих кримських татар. Затримали близько 40 осіб, серед яких були активісти, громадські журналісти й родичі затриманих.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top