Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Києві відбулася акція солідарності з затриманими на півострові кримськими татарами

Біля посольства РФ у Києві відбулася акція солідарності з затриманими в Криму третього й четвертого вересня кримськими татарами. В акції взяли участь орієнтовно 70 осіб, серед них – члени правозахисних організацій, народні депутати, активісти й колишні політв’язні.

Учасники засудили дії РФ в окупованому Криму, а також закликали міжнародне співтовариство негайно втрутитися в ситуацію з затриманими.

За словами очільниці правління Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, сьогодні в Криму – продовження переслідувань кримськотатарського народу.

«Це буде ще одна кримінальна справа, якою Росія намагатиметься дискредитувати Меджліс кримськотатарського народу, силуватиметься переслідувати вільних кримських татар, котрі борються за український Крим і за свободу кримських татар. Наріман Джелял – це світла, чесна й порядна людина, всі, хто зараз є тут, – знають його таким. Він боровся і бореться за кримськотатарський народ. Він бореться в окупованому Криму. Він не лякається називати речі своїми іменами, він завжди говорив правду про порушення прав людини в Криму, він завжди казав, що Крим окупований, розумів, якими можуть бути наслідки, але це його боротьба. Це боротьба, яку ми маємо підтримувати всі разом – й українці, і кримські татари, й міжнародне співтовариство», – підкреслила Ольга Скрипник.

Правозахисниця нагадала про солідарність у боротьбі на національному й міжнародному рівнях.

«Напередодні ми звернулися до учасників Кримської платформи. Це саме той прецедент, коли Кримська платформа зобов’язана себе проявити, й спільно все її учасники повинні звернутися до Росії. Тому що саме підтримка й участь у Кримській платформі стала однією з причин, чому зараз переслідують Нарімана й намагаються його позбавити свободи. Тому сьогодні ми звертаємося до учасників Кримської платформи – зробити терміново все можливе, щоб усі наші політичні бранці опинилися на волі», – наголосила Ольга Скрипник.

Нагадаємо, 3 і 4 вересня в окупованому Криму були затримані п’ятеро кримських татар, серед яких і заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу – Наріман Джелял. Двом затриманим – Асану й Азізу Ахтемовым – закидають злочин за ч.1 ст. 281 КК РФ (Диверсія).

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top