Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Все населення Криму наразі – заручники”, – Олександр Сєдов

З початку окупації в Криму продовжуються політичні переслідування та утиски релігійних спільнот: тенденції не змінюються. Про це розповів аналітик Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов на форумі «Крим Медіа Конференція» в рамках Koktebel Jazz Festival.

Лише за серпень 2021 року 6 осіб були відправлені до СІЗО за політично мотивованими справами: 5 мусульман і 1 “Свідок Ієгови”. Ще 3 осіб були переведені під домашній арешт. Всього, за нашою інформацією, 118 людей позбавлені волі в рамках політичних переслідувань. Ще 9 –  під домашнім арештом“, – розповів правозахисник.

Олександр Сєдов нагадав, що групами ризику залишаються релігійні громади, які РФ вважає екстремістськими або терористичними, активісти та блогери.

Постійно порушується право на справедливе судочинство. Так звані “суди” в Криму, – це не суди. Вони мають працювати за українським законодавством і не можуть виконувати вироки за законами країни окупанта“, – говорить аналітик Кримської правозахисної групи.

Наразі, вважає правозахисник, заручниками є все населення Криму.

З часу останнього обміну кількість затриманих за політичними мотивами збільшилось майже вдвічі: були затримані близько 60 осіб. Одразу після обмінів Росія відразу набирає наступний “обмінний фонд”. Необхідно створювати умови, під час яких кожна незаконно затримана особа стане непід’ємним тягарем для країни-окупанта, це дієвий спосіб тиску на РФ“, – сказав Олександр Сєдов.

Нагадаємо,  заступник голови правління Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін на форумі «Крим Медіа Конференція» в рамках Koktebel Jazz Festival розповів про те, що вся кримська система освіти побудована на пропаганді: боротьба проти української ідентичності, мілітаризація дитинства, мова ворожнечі.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top