Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Криму відбулися масові обшуки в будинках кримських татар, затримано п’ять активістів

В окупованому Криму й Севастополі російські силовики здійснили масові обшуки в будинках кримських татар. Затримано п’ятеро активістів.

«Сьогодні з 4 години ранку в Криму відбувалися нові масові обшуки в будинках кримських татар – мусульман – в Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму й у Балаклавському, Нахімовському районах Севастополя. До 7 години ранку на гарячу лінію «Кримської солідарності» надійшло щонайменше п’ять повідомлень. Слідчі заходи проводили співробітники ФСБ, ЦПЕ і ЗМОПу (рос. ОМОН – ред.). За підсумками слідчих заходів затримано п’ятьох осіб. У Нахімовському районі міста Севастополь співробітники ФСБ увезли активістів Рустема Мурасова й Рустема Таїрова, в Балаклавському районі Севастополя – Джеббара Бекирова, в Бахчисарайському районі – активіста Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму – Раифа Февзіева», – сповіщає «Кримська солідарність».

Рустема Мурасова, Рустема Таїрова, Джеббара Бекірова й Заура Абдуллаєва доправили до «управління ФСБ» в Севастополі, Раїфа Февзієва – до «управління ФСБ» у Сімферополі.

Як відзначають у «Кримській солідарності», Раїф Февзієв – місцевий імам (релігійний діяч), котрий закінчив медресе, кримськотатарський активіст, багатодітний батько. Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джаббар Бекіров і Заур Абдуллаєв займалися активізмом, систематично відвідували політично вмотивовані судові засідання, підтримували родини політв’язнів, організовували іфтари (вечірнє розговіння в місяць Рамадан – ред.) і масові заходи в своїх селищах».

«Сьогодні Рустем Мурасов повернувся з Ростова-на-Дону, де ще вчора був ухвалений вирок кримським татарам, о третій годині ранку. Й буквально через кілька годин співробітники силових структур нагрянули з обшуком до будинку його літньої матері, з котрою він мешкав, в селі Фруктове Нахімовського району Севастополя», – повідомила кримська активістка Муміне Салієва.

«Це три особи, котрі з першого дня, як почалися обшуки, відвідували повсякчасно суди, готували передачі. 2 лютого 2018 року вже мало місце затримання Рустема Таїрова й Рустема Мурасова. Їх намагалися відвезти до ФСБ. Цивільні захисники поїхали й відвоювали їх тоді», – розповів активіст Ділявер Меметов.

На обшук до Раїфа Февзієва не пропустили адвоката Едема Семедляєва. До решти захисники доїхати не встигли, співробітники ФСБ завершили слідчі дії в нетривалі часові терміни.

Слідчі дії в будинках Джеббара Бекірова, Заура Абдуллаєва й Рустема Таїрова відбувалися за ухвалою «Ленінського районного суду Севастополя».

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top