Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«Суд» у Севастополі залишив чинним вирок «Свідку Єгови» Сташевському

«Севастопольський міський суд» залишив без розгляду апеляційну скаргу у кримінальній справі щодо Віктора Сташевського, засудженого на 6,5 років за організацію діяльності об’єднання «Свідків Єгови».

Засідання відбувалося в закритому режимі, слухачів пропустили лише на оголошення вироку.

Згідно з відомостями на офіційному сайті «суду», за цією скаргою «суддя» Василь Авхімов ухвалив певне рішення, зміст якого не оприлюднюється.

За інформацією дружини Віктора Сташевського, рішення «суду» першої інстанції було залишено чинним. Сам засуджений у судовому процесі брав участь через відеоконференцзв’язок.

Розгляд апеляційної скарги тривав менше години.

Нагадаємо, 4 червня 2019 року в Севастополі ФСБ вчинила обшуки щонайменше у 9 будинках місцевих віруючих. Був затриманий 52-річний Віктор Сташевський, утім наступного день його відпустили з ізолятора під підписку про невиїзд. Щодо нього було порушено кримінальну справу за статтею «Організація діяльності екстремістської організації» (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ).

19 жовтня 2020 року розпочався новий розгляд кримінальної справи щодо Віктора Сташевського.

29 березня 2021 року «суддя» «Гагарінського районного суду» Севастополя Павло Крилло визнав Сташевського винним і засудив до шести з половиною років позбавлення волі.

Експерти Кримської правозахисної групи раніше заявили, що позбавлення свободи «Свідків Єгови» в Криму є комплексом порушень прав людини й міжнародного гуманітарного права й, відповідно, потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини й Міжнародного кримінального суду.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top