Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримчанку з немовлям засудили до 4,5 років позбавлення волі в колонії за збирання коштів на благодійність

Південний окружний військовий суд засудив мусульманку з Криму Ніну (Латіфу) Малахову до 4,5 років позбавлення волі в колонії загального режиму за статтею 205.1 КК РФ (Сприяння терористичній діяльності).

Ніна Малахова в день обрання запобіжного заходу в лютому 2021 року. Світлина: Кримська солідарність

Як повідомляє «Кримська солідарність», жінку заарештували в залі суду після оголошення вироку. Її піврічну дитину суд передав окремою ухвалою бабусі Малахової.

У лютому 2021 року в Казані співробітники ФСБ затримали Ніну (Латіфу) Малахову та її чоловіка Рузіля Яппарова й наступного дня етапували до Криму для обрання запобіжного заходу.

Слідство впевнене, що чоловік і жінка у 2015 – 2018 роках «під приводом благодійності і допомоги біженцям, нужденним громадянам, а також для будівництва мечетей і колодязів в Африці» спонсорували заборонені в Росії фонди, пов’язані з ім’ям мусульманського релігійного діяча Ахмеднабієва, більш відомого як Абу Умар Сасітлінський, і організували збір коштів на потреби «терористичної організації» в обсязі майже 1 423 435 рублів.

Ніна Малахова визнала провину, втім пізніше заявила, що співробітники ФСБ погрожували позбавити її доньки й передати немовля до дитячого притулку, тому вона підписала свідчення.

Яппаров провину не визнав і від надання свідчень відмовився.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top