Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ФСБ провела в Криму обшук у рідних радниці голови ТКГ

В окупованому Сімферополі «Слідчий комітет ФСБ Криму» провів обшук в будинку батьків радниці голови української делегації в Тристоронній контактній групі Гайде Різаєвої.
 
За словами Різаєвої, після обшуку її матір і сина відвезли на допит як свідків у кримінальній справі за участь в батальйоні ім. Номана Челебіджихана у 2015 році. Пізніше рідних відпустили.
 
Гайде Різаєва вважає, що обшук і допит – один з методів тиску на неї через участь в ТКГ.
 
Нагадаємо, від 4 до 11 років колонії суворого режиму у справі про участь у кримськотатарському батальйоні отримали 6 осіб. Більше ніж 10 – засуджені заочно або знаходяться в розшуку.
 
Як повідомляла КПГ, причиною переслідування кримчан за участь у кримськотатарському добровільному батальйоні імені Номана Челебіджихана, за заявою окупаційної влади Криму, є членство в організації, яка ставить собі за мету деокупацію півострова. Водночас, ця організація не бере участь в збройному конфлікті чи інших військових діях, тому, на думку експертів КПГ, переслідування за участь в батальйоні імені Номана Челебіджихана можна розглядати як політично мотивоване.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top