Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Мешканець України перебував місяць у СІЗО за 48 кратний перетин кордону з Кримом за недійсним російським паспортом

Мешканець України місяць перебував у СІЗО і сплатив штраф за багаторазовий перетин кримського кордону з використанням буцімто незаконного документа.

Про це йдеться в рішенні “Джанкойського райсуду”, текст якого є в розпорядженні Кримської правозахисної групи.

У рішенні мовиться, що чоловік, котрий отримав російський паспорт в Євпаторії, в 2016 році 24 рази в’їжджав і 24 рази виїжджав за ним з Криму на машині з українськими реєстраційними знаками.

У листопаді 2017 року перевірка визначила, що в березні 2014 року чоловік у Криму нібито не мешкав. За результатами перевірки виданий йому російський паспорт визнали недійсним.

Ті, хто здійснювали перевірку, вирішили, що паспорт, “оформлений на підставі недостовірних відомостей, зазначених заявником, і виданий у порушення встановленого порядку, підлягає вилученню та знищенню”.

У грудні 2017 року чоловіка затримали й відкрили на нього кримінальну справу за статтею 322 КК РФ (Незаконний перетин Державного кордону Російської Федерації без правомочних документів на право в’їзду).

Чоловік визнав провину за всіма 48 епізодами, кваліфікованими як “перетин кордону Російської Федерації за дійсним паспортом громадянина РФ, але отриманим у порушення закону”. “Суддя” Едуард Пікула призначив штраф, дійшовши висновку, що злочин класифікується за категорією невеликої тяжкості, відсутні негативні наслідки, а чоловік перебував на момент ухвалення вироку в СІЗО 25 днів.

Чоловікові призначили стягнення 130 тисяч рублів штрафу за сукупністю злочинів шляхом часткового складання покарань. Утім через перебування підсудного під вартою покарання пом’якшили до 60 тисяч рублів. Чоловіка звільнили в залі суду. Його російський паспорт вилучили, а українські документи – внутрішній і закордонний паспорти – повернули.

Нагадаємо, в 2015 році окупаційна влада створила в Криму спеціальну комісію, яка переглядала «законність» видачі російських паспортів мешканцям півострова. Зокрема, паспорта вилучали у людей, котрі не мешкали в Криму до березня 2014 року.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top