Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Справа Едема Бекірова: «прокурор» вимагає 4 роки в’язниці та штраф

У «Центральному районному суді» Сімферополя відбулися дебати у кримінальній справі щодо Едема Бекірова, котрого заочно судять за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин.

«Прокурор» в дебатах заявив, що провину підсудного під час судового процесу було цілком доведено, й запросив для нього покарання у формі 4 років позбавлення волі та виплати штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.

Захист під час дебатів звернув увагу на політичний сенс справи й безліч протиріч, які свідчать на користь підсудного.

Також захист акцентував увагу на тому, що єдиний доказ обвинувачення – це показання засекреченого свідка Меметова, які не співпадають за змістом на різних стадіях розслідування. Через це захист просив ухвалити виправдувальний вирок.

Час оголошення вироку ще невідомий і буде судом визначений додатково.

Нагадаємо, Едем Бекіров – інвалід першої групи, без ноги, має до того ж низку тяжких захворювань. Був звинувачений у тому, що перевіз і передав «секретному свідкові» сумку з 14 кг вибухівки. Бекіров перебував в СІЗО більше 1 року і 8 місяців. Силовики затримали його на в’їзді до Криму 12 грудня 2018 року. На півострів він прямував, щоб відвідати свою матір і інших родичів перед плановою операцією на серці. Був звільнений 7 вересня 2019 року внаслідок «обміну» між Україною та Росією.

Наприкінці лютого 2021 року «суд» в Криму розпочав новий розгляд кримінальної справи проти колишнього політв’язня Едема Бекірова.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top