Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В’язень Кремля Валентин Вигівський має намір оголосити голодування

Вигівський Валентин Петрович

Таким чином українець хоче виразити свій протест проти нелюдських умов утримання в російській колонії. Про це Кримській правозахисній групі розповів батько в’язня Петро Вигівський

«Син утримується вже п’ятий рік або в приміщенні камерного типу (ПКТ), або в штрафному ізоляторі (ШІЗО). Умови утримання там жахливі. Надій на обмін в нього вже майже немає. Тому Валентин розповів нам про наміри оголосити голодування. Він налаштований рішуче, якщо не буде змін в умовах утримання, тоді він, скоріш за все оголосить голодування», – розповідає батько в’язня.
За його словами, Валентин утримується півроку в ПКТ, потім 15 днів у ШІЗО, а потім знову в ПКТ і ця ситуація повторюється постійно протягом п’яти років. Батько каже, що в таких умовах Валентину дуже складно отримувати інформацію про те, що відбувається на волі. Адже у Валентина немає доступу ані до телевізора, ані до радіо. Він не може отримувати та писати електронні листи. Паперові листи від Валентина до родичів йдуть цілий місяць.
Петро Вигівський побоюється, що, через такі складнощі в комунікації, голодування сина може призвести до серйозних проблем з його здоров’ям. Адже родина в’язня наразі немає можливості оперативно отримувати інформацію про перебіг його голодування.
Батько не хоче, щоб син починав цю акцію, адже Валентин і так має проблеми зі здоров’ям, а голодування може значно погіршити його стан.
«Через погані умови утримання здоров’я в нього вже і так нікудишнє. У сина з’явилися проблеми зі спиною і суглобами. Також Валентин нам казав, що в нього проблеми з доступом до грошей на його картці. Адже в колонії вигадують якісь штрафи та майже всі гроші, котрі ми йому перевели, з його картки списали тюремники. І він наразі не може купувати собі їжу в тюремному магазині, а харчування, котре дають безкоштовно, нікуди не годиться», – каже батько в’язня.
Петро Вигівський також розповідає, що в минулому місяці він повторно подав документи на екстрадицію свого сина до України та наразі чекає реакцію органів влади на ці дії.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top