Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Політв’язень українець Андрій Коломієць відправлений в колонії РФ до СУМ

Політв’язня українця Андрія Коломійця, котрого більше місяця тримали в ШІЗО колонії РФ, відправили на рік у СУМ (суворі умови утримання – спеціальне приміщення, відділ виправного органу (в’язниця в колонії)). Про це Кримській правозахисній групі повідомила його дружина Галина Коломієць. 

За чотири роки перебування в колонії № 14 Краснодарського краю РФ українець тринадцять разів перебував у штрафному ізоляторі.

Зазвичай українця відправляють до ШІЗО з надуманих причин. Приміром, у 2018 році Андрія покарали за те, що в холодному й вологому цеху він був одягнений не за формою –замість роби вдягнув власну теплу одежу. Так вчиняє багато в’язнів, але до українця в російській колонії – «особливе ставлення». Також Коломійця карали за те, що він, перебуваючи в штрафному ізоляторі, приліг на підлогу, тому що у нього надто боліла спина, тоді як в камері ШІЗО неможливо нормально сісти чи прилягти, тому що ліжка вдень пристебнуті до стіни, а стільців зі спинками немає.

У березні поточного року Коломійця знову на 10 діб відправили до штрафного ізолятора, покарання йому двічі продовжували. Й відразу після завершення третього терміну перебування в ШІЗО українця, як «злісного порушника», відправили в СУМ. Невиправні порушники режиму переводяться наказом начальника колонії зі звичайної камери до ПКТ, ЕПКТ (приміщення камерного типу з більш жорсткими умовами утримання та істотними обмеженнями свободи). Ті, кому вони призначені, втрачають право на УДЗ (умовно-дострокове звільнення).

Нагадаємо, громадянин України А. Коломієць з 15 травня 2015 року перебуває під вартою. 10 червня 2016 року «суддя Київського районного суду» Сімферополя Михайло Білоусов засудив українця до покарання у формі 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його звинуватили в замаху на вбивство двох колишніх співробітників підрозділу МВС України «Беркут» під час подій на Майдані в Києві за кількома статтями КК РФ: ст. 105 КК РФ – вбивство двох і більше осіб (незавершене), ст. 228 – зберігання наркотичних засобів, ст. 30 – замах на злочин. 

Внаслідок пережитих тортур і повторюваного перебування в ШІЗО стан здоров’я українця погіршився: він потерпає від частих нападів головного болю, високого тиску, болю в шлунку, псоріазу, у нього кришаться та випадають зуби.

Адреса для листів: 

350039, Краснодарский край, г. Краснодар, ул. Калинина, д. 58, ФКУ ИК-14 УФСИН России по Краснодарскому краю, Коломийцу Андрею Владимировичу, 1993 г. р.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top