Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Європа має підсилити санкції проти Росії через незаконний вирок Олегу Приходьку, – правозахисниця

Керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що справа Олега Приходька є знаковою і яскраво ілюструє ганебні методи російської влади, якими та намагається знищити український супротив у Криму. Таку думку вона висловила в ефірі телеканалу «Суспільне. Крим»

Щодо Олега Приходька ми бачимо використання так званих «терористичних статей». Під час судових процесів адвокати Олега озвучили позицію, про те, що в принципі немає доказів підготовки ним якихось терористичних актів, як це зазвичай і буває в таких політично вмотивованих справах. Це для окупантів дуже зручна стаття, тому що на в таких випадках набагато складніше говорити і комунікувати з партнерами та різними демократичними країнами про те, щоб формально звільнити «терориста». Росія ж постійно апелює до того, що ці в’язні начебто справжні терористи і саме тому відмовляється їх звільняти чи обмінювати.

Тобто Росія використовує певний наратив та певну практику яка склалася у демократичних країн щодо терористичних актів. Але на жаль на прикладі самої Росії ми розуміємо, що якщо там і є терористична організація, то це саме влада Російської Федерації. Ця справа має бути певним підґрунтям для посилення санкцій проти Росії. І я думаю, що це як раз важливий аргумент для Європейського Союзу щодо персональних санкцій проти тих осіб, які причетні до такого масового і знакового переслідування людей саме за по суті вираження міжнародної позиції про те, що Крим є українською територією.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top