Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Потрібні нові механізми для захисту прав людини в Криму, – Ольга Скрипник

23 лютого 2021 року відбулася міністерська панельна дискусія «Міжнародна відповідь на порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, Україна» в рамцях сегмента високого рівня Ради ООН з прав людини. 

В обговоренні взяли участь міністри закордонних справ України, Латвії, Литви, Польщі, високий представник Державного департаменту США, заступники МЗС Туреччини й Грузії, представники низки інших держав-членів ООН і міжнародних організацій, а також голова Кримської правозахисної групи (КПГ) Ольга Скрипник

Спікери обговорили системні порушення прав людини, що тривають у тимчасово окупованому Криму. 

Під час дискусії була репрезентована Кримська платформа – новий багатосторонній формат консультації та координації для збільшення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, що триває, – напередодні її інавгураційного саміту, який матиме місце 23 серпня 2021 року в Києві. 

Голова КПГ в своєму виступі зазначила, що ситуація, яка склалася, потребує нових механізмів для захисту прав людини в Криму. 

«Ситуація в Криму вимагає реальних механізмів примусу Росії до виконання резолюцій ООН і рішень міжнародних судів. Без цього порушення прав людини і страждання людей триватимуть, а загроза європейській і міжнародній безпеки з боку Росії лише зростатиме. Підтримка міжнародних партнерів, озвучена сьогодні, підтримка захисту прав людини, деокупації Криму й Кримської платформи – це шлях до звільнення кримчан від російської окупації», – роз’яснила правозахисниця. 

Ольга Скрипник зазначила, що уряд України активно працює з громадянським суспільством, зокрема з правозахисниками, над розвитком Кримської платформи.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top