Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Свідки у справі Аблямітова в суді заявили, що слідчий їх не допитував

Усі шість свідків обвинувачення, котрих допитали сьогодні, 26 січня 2021 року, в «Кіровському районному суді» у «справі Меджита Аблямітова», повідомили, що їх не допитували як свідків під час слідства.

Світлину зроблено відразу після засідання «суду»

Про це розповів після засідання адвокат Айдер Азаматов. 

Серед свідків, котрих допитали, був раніше засуджений за аналогічною «справою» Едем Кадиров, який упізнав Меджита Аблямітова й повідомив, що той перебував у підрозділі «Аскер». Це об’єднання офіційно зареєстровано в Україні. Також Е. Кадиров повідомив, що його не допитували як свідка після того, як він упізнав Аблямітова, через що адвокат заявив клопотання про визнання його свідчень недопустимим доказом.

Інші п’ятеро свідків, котрих допитали в суді, під час слідства виступали як поняті. Вони теж заперечували, що у подальшому давали показання слідчому як свідки. 

Наступне засідання заплановане на 3 лютого. 

Нагадаємо, в серпні 2020 року ФСБ затримала в Криму мешканця Кіровського району, 26-річного Меджита Аблямітова, котрого підозрюють в участі в «українському націоналістичному батальйоні». 20 серпня «Київський районний суд» Сімферополя обрав для М. Аблямітова запобіжний захід у формі утримання під вартою.

Причиною переслідування кримчан за участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджіхана, за заявою окупаційної влади Криму, є членство в організації, що ставить собі за мету деокупацію півострова. Водночас, ця організація не бере участі в збройному конфлікті чи інших воєнних діях, тому, на думку експертів КПГ, переслідування за участь у батальйоні імені Номана Челебіджіхана можна кваліфікувати як політично умотивоване.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top