Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У кримському «суді»  у «справі про невиказування» допитали понятих і співробітника ФСБ

У «Совєтському районному суді» Криму відбулося перше засідання за суттю справи Енвера Топчі, звинувачуваного за статтею 205.6 УК РФ.

Справу розглядає «суддя» В’ячеслав Шевченко. 

До участі в засіданні було допущено учасників судового процесу й 6 слухачів. 

На початку засідання «прокурор» представив обвинувальний висновок. Як-от, згідно цього висновку, Енвера Топчи звинувачують у неповідомленні про участь Уміджона Дададжонова в збройному формуванні на території Сирії. 

«Енвер висловив власне ставлення до нього й оповістив, що він провини не визнає», –- розповів захисник Енвера Топчі адвокат Еміль Курбедінов. 

Під час засідання допитали співробітника ФСБ, котрий здійснював оперативний супровід «справи Уміджона Дададжонова» й стежив за Енвером Топчі. 

«Під час допиту оперативний співробітник ФСБ більше говорив про справу Уміджона Дададжонова, проте не спромігся повідомити, чи ухвалено щодо нього вирок, і чи живий він взагалі. У справі Енвера Топчі свідок тільки зміг розповісти про коротке листування між Дададжоновим й Енвером Топчі », -– повідомив Е. Курбедінов.

Окрім того, за інформацією Е. Курбедінова, «суд» допитав ще двох свідків. 

«Сьогодні також було допитано свідків, присутніх на обшуку в будинку Енвера Топчі, вони повідомили, що під час обшуку були в масках, нібито через острах за власну безпеку. Також свідки розповіли, що вони не вперше брали участі в обшуках у ролі понятих. За словами свідків, Енверу Топчі не було роз’яснено його право на захист, і він це право не реалізував. Окрім того, свідки розповіли про те, що Енвера Топчі під час обшуку намагалися допитувати, втім не повідомили, в якій ролі: обвинуваченого, підозрюваного чи свідка», – додав адвокат.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top