Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Проти кримськотатарського активіста в Совєтському районі розпочався судовий процес за «невиказування» 

«Совєтський районний суд» Криму розпочав розгляд кримінальної справи щодо мешканця Криму Енвера Топчі за ст. 205.6 КК РФ.

За версією російських силовиків, у 2015 році кримчанин у соціальній мережі «ВКонтакте» листувався з якимось Уміджоном Дадажоновим, котрий, як повідомляють у ФСБ РФ, нібито «брав участь у діяльності організації “ІГІЛ”».

Як повідомив адвокат Еміль Курбедінов, під час засідання з’ясувалося, що на судовому процесі відсутній перекладач. Оскільки на етапі слідства клопотання про надання перекладача було узгоджено, «суд» визнав неможливим продовження розгляду без перекладача.

Через це «суддя» В’ячеслав Шевченко ухвалив рішення відкласти засідання до 8 грудня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що 31 серпня 2020 року російські силовики вчинили обшуки в будинку чотирьох кримськотатарських активістів, після чого їх затримали й відвезли до управління ФСБ Росії в Сімферополі. Серед затриманих були стример громадського об’єднання «Кримська солідарність» з Нижньогірського району Айдер Кадиров, активіст і релігійний діяч із Судака Ридван Умеров, співробітник МНС з того самого міста Айдер Аблякімов і будівельник, котрий мешкає в Совєтському районі, Енвер Топчі. Пізніше всіх затриманих відпустили.

Довідка: Стаття 205.6 КК РФ «Неповідомлення про злочин» визначає відповідальність за неповідомлення про злочин терористичної спрямованості та передбачає штраф до 100 тисяч рублів або позбавлення волі на термін до року. Вона з’явилася в Кримінальному кодексі РФ влітку 2016 року в рамцях «пакету Ярової».

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top