Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Переслідування кримчан за відмову служити в армії окупанта триває:  6 нових вироків і 4 кримінальних справи

Кримські «суди» в жовтні 2020 року ухвалили 6 вироків за ухиляння від служби в збройних силах Російської Федерації (ст. 328 КК РФ), зокрема два в «Центральному районному суді Сімферополя» («судді» Сергій Деменок і Віктор Можелянський) і по одному в «Ленінському районному суді Севастополя» («суддя» Анатолій Василенко), в «Красногвардійському районному суді» («суддя» Валентин Шукальський), в «Сімферопольському районному суді» («суддя» Олександр Сердюк) і в «Євпаторійському міському суді »(«суддя» Анастасія Дудник).

Також у жовтні Кримська правозахисна група (КПГ) зафіксувала 4 нові кримінальні справи щодо мешканців півострова за ст. 328 КК РФ. Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу в розмірі до двохсот тисяч рублів до позбавлення волі на термін до двох років.

За даними КПГ, за весь період окупації півострова порушено й передано до суду 145 кримінальних справ проти кримчан, котрі прагнули уникнути призову до російської армії. За 140 з них уже ухвалено вирок, ще 5 перебувають на стадії розгляду.

Мілітаризація цивільного населення в Криму є однією з основних загроз правам людини й кричущим наслідком окупації. На цей час в Криму, на порушення ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), триває осінній призов.

КПГ просить мешканців Криму надсилати на електронну пошту [email protected] матеріали, що підтверджують військовий призов у Криму (повістки, фото- й відеоматеріали).

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top