Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У психлікарні, де примусово утримують двох кримських мусульман, – масове інфікування COVID-19

Фігуранти третьої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Сейран Хайретдинов і Алім Суфьянов перебувають на примусовій психіатричній експертизі в психоневрологічній лікарні №1 в Сімферополі, де виявлено масове зараження COVID-19.

Минулого тижня адвокат Ліля Гемеджі намагалася зустрітися з обома кримчанами, втім, за її словами, до неї вивели лише Хайретдинова, тому що Суфьянов лежав з температурою в карантинній палаті. Про це Ліля Гемеджі розповіла Кримській правозахисній групі.

Чи хворий Суфьянов на нову коронавірусну інфекцією, адвокату не повідомили.

За інформацією головного санлікаря Криму Наталії Пеньковської, в психоневрологічній лікарні №1 обладнали шпиталь для хворих COVID-19.

«У Сімферополі було терміново розгорнуто “ковідний” шпиталь на 60 ліжок у психоневрологічній лікарні №1 ім. Балабана через епідситуацію. На території лікарні зареєстровано групове захворювання – там 81 постраждалий. Практично половина з них – медичні працівники, 56 осіб – це особи без клінічних проявів», – розповіла сьогодні вранці Пеньковська на засіданні оперативного штабу з протидії COVID-19 в Криму.

Причиною спалаху Пеньковська назвала «низьку сторожкість медперсоналу».

«Під час прийому на лікування до зазначеної установи від хворих не вимагали даних щодо обстеження на COVID-19, хоча це неодмінна умова», – сказала вона

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top