Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«Севастопольський міський суд» залишив у СІЗО чотирьох прибічників релігійної організації «Свідки Єгови»

16 жовтня «суддя» «Севастопольського міського суду» Данило Землюков, 22 жовтня – «судді» Анатолій Дубовцев і Василь Авхімов розглянули апеляційні скарги захисту севастопольців і залишили чинними рішення суду першої інстанції щодо обрання їм запобіжного заходу у формі утримання під вартою.

Нагадаємо, «Ленінський районний суд» Севастополя 2 жовтня взяв під варту чотирьох представників релігійної організації «Свідки Єгови». Євгена Жукова, Володимира Сакада й Володимира Маладика заарештували до 30 листопада, Ігоря Шмідта – до 23 листопада.

Щодо віруючих порушено кримінальну справу за статтею «Організація діяльності екстремістської організації» (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ).

Експерт Кримської правозахисної групи, аналітик Олександр Сєдов розцінює ці судові процеси водночас як порушення прав людини й міжнародного гуманітарного права.

«Переслідування “Свідків Єгови” – це недотримання статті 9 Європейської конвенції з прав людини (Свобода думки, совісті та релігії). Крім цього, переслідування осіб, котрі не є злочинцями з позиції українського законодавства, – це порушення ст. 7 ЄКПЛ (покарання виключно на засадах закону), тому що за міжнародним гуманітарним правом РФ не має права застосовувати своє кримінальне законодавство на окупованій території. Порушення ЄКПЛ потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини. З іншого боку, використання російського кримінального кодексу в Криму – це порушення Женевської конвенції IV і вже військовий злочин, що підпадає під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду» – пояснює Сєдов.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top