Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

«Суд» у Криму без участі Меджита Аблямітова та його адвоката продовжив кримчанину запобіжний захід

У «Кіровському районному суді» 20 жовтня 2020 року відбулося попереднє судове засідання у справі Меджита Аблямітова, обвинувачуваного в участі у батальйоні ім. Номана Челібіджіхана за статтею 208 ч. 2 КК РФ.

За інформацією адвоката Айдера Азаматова, засідання пройшло в закритому режимі. 

«Сьогодні під час судового засідання нам стало відомо, що “суддя” Ігор Дегтярьов без участі мого підзахисного і мене, його захисника, 14 жовтня продовжив Аблямітову запобіжний захід у формі утримання під вартою. Через це ми заявили “судді” відвід, вважаючи, що у такий спосіб «суддя» порушив право на захист. “Суддя”, порадившись, наш відвід відхилив. Більш того, сьогодні він ще раз продовжив запобіжний захід на 6 місяців», –розповів А. Азаматов.

Нагадаємо, 19 серпня 2020 року прес-служба ФСБ заявила про затримання в Криму мешканця Кіровського району, котрого підозрюють в участі в «українському націоналістичному батальйоні». Пізніше родичі повідомили, що мовиться про 26-річного Меджита Аблямітова. 20 серпня «Київський районний суд» Сімферополя обрав для М. Аблямітова запобіжний захід у формі утримання під вартою до 17 жовтня 2020 року.

Причиною переслідування кримчан за участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджіхана, за заявою окупаційної влади Криму, є членство в організації, що ставить собі за мету деокупацію півострова. Зауважимо, що ця організація не бере участі в збройному конфлікті чи інших воєнних діях, тому, на думку експертів КПГ, переслідування за участь у батальйоні імені Номана Челебіджіхана можна тлумачити як політично мотивоване.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top