Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Свідок у «справі Мустафи Джемілєва» заявив, що напередодні зустрічі лідера кримськотатарського народу він бачив військові вантажівки та людей в однострої хакі зі зброєю

Біля будівлі суду 10 вересня 2020 р

В «Армянському міському суді» відбулося чергове засідання у кримінальній справі стосовно лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Під час засідання було допитано свідка Мубеїна Небієва. В «суді» він повідомив, що жодних ознак державного кордону Росії 3 травня 2014 року на місці зустрічі Мустафи Джемілєва не було, ніхто не закликав до дотримання громадського порядку й не вимагав розійтися. Також свідок зауважив, що, повертаючись з місця зустрічі, уздовж дороги він бачив людей, котрі негативно реагували на кримських татар. 

За словами свідка, того дня до зустрічі з Мустафою Джемілєвим він бачив військові вантажівки й людей в однострої хакі зі зброєю. На питання, чи чув свідок постріли, Небієв відповів, що не пам’ятає.

Ще свідок уточнив, що бачив чоловіка, схожого на Мустафу Джемілєва, й той лише спілкувався з людьми й до жодних дій не вдавався. Ніхто цьому чоловікові, подібному до Джемілєва, ніяких заборон не виставляв, документів не пред’являв.

Через неявку другого свідка засідання відкладено до наступного дня. 

Нагадаємо, справу розглядає «суддя» Венера Ісроїлова. Мустафі Джемілєву в окупованому Криму пред’явлено обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в’їзд якому до Росії не дозволений, вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для використання її його іншою особою, якщо це заподіяло тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)». Кримська правозахисна група вважає справу проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва політично умотивованою.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top