Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримчанина Нарімана Межмедінова засудили до 8 років колонії за участь у кримськотатарському батальйоні

Світлина: krymsos.com 

Чорноморський районний суд» Криму засудив Нарімана Межмедінова до 8 років колонії за звинуваченням в участі у діяльності «кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана». Про це повідомляє прес-служба ФСБ Росії в Криму, не називаючи ім’я та прізвище засудженого.

«Суд визнав кримчанина винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у формі 8 років позбавлення волі за участь у діяльності незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави, з цілями, які суперечать інтересам Росії», – цитують повідомлення ФСБ російські ЗМІ.

У повідомленні також зазначено, що затримання чоловіка сталося у лютому цього року.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого 2020 року рішенням «Київського районного суду» був заарештований 55-річний житель Чорноморського району Наріман Межмедінов. Про те, що його затримали, стало відомо 17 лютого.

За інформацією сайту «суду» вирок Межмедінову 20 липня 2020 року ухвалила «суддя» Ірина Єрохіна. Кримчанину інкримінували ч.2 ст.208 КК РФ (участь на території іноземної держави у збройному формуванні, не передбаченому законодавством цієї держави, з цілями, які суперечать інтересам Російської Федерації).

Причиною переслідування кримчан за участь у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана, за заявою окупаційної влади Криму, є членство в організації, що ставить собі за мету деокупацію півострова. Водночас, ця організація не бере участі у збройному конфлікті чи інших військових діях, тому, на думку експертів КПГ, переслідування за участь у батальйоні імені Номана Челебіджихана можна розглядати як політично умотивоване.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top