Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримськотатарської активістці вручили заразом два застереження “про неприпустимість екстремізму”

Кримськотатарської активістці, громадянської журналістці Лутфіє Зудієвій заразом вручили два застереження “про неприпустимість екстремістської діяльності”.

Обидва документи до активістці додому 1 травня приніс дільничний місцевої “поліції” старший лейтенант Садовий. Перше застереження датовано 16 квітня. У тексті документа повідомляється, що 3, 5, 18 травня та 26 червня 2020 року на півострові можуть бути проведені несанкціоновані акції членами Меджлісу кримськотатарського народу, який у тексті названий “екстремістською організацією”. Попередження завізовано начальником МВ МЗС РФ “Джанкойський” Юрієм Марінцовим.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Другий документ датовано 29 квітня і підписано заступником міжрайонного “прокурора” Джанкойської міжрайонної “прокуратури“ С. Забураєвим.

/span> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лутфіє Зудієва повідомила КПГ, що вона має намір оскаржити ці дії силовиків. Підписуючи документи, вона зазначила, що не згодна з наявними в них формулюваннями, тому що вона не планувала жодних екстремістських дій.

На відео, оприлюдненому на сторінці Кримської солідарності, помітно, що поліціант, котрий приніс попередження, попри пандемію, був без захисної маски.

Нагадаємо, у четвер, 30 квітня, російські силовики зачитали застереження про “неприпустимість участі у несанкціонованих акціях” дружині політв’язня Емір-Усеїна Куку – Мер’єм Куку. Протягом останніх місяців схожі попередження регулярно вручають кримськотатарським активістам, правозахисникам і блогерам. Лише за квітень зафіксовано факти вручення вже більше 20 таких застережень. У цих документах як дні проведення “несанкціонованих мітингів” зазначено 18 травня – День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, а також 26 червня – День кримськотатарського прапора.

Таке дискримінаційне ставлення до представників кримськотатарського народу й активістів обмежує свободу висловлювання думок, а саме, можливість репрезентувати власну етнічну приналежність і вшановувати пам’ять жертв репресій та депортації кримськотатарського народу.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top