Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Криму розглянули скаргу «українського шпигуна» на утримання під вартою

Світлина: скрін відео, оприлюдненого ФСБ 15.04.20 р.

У «Верховному суді» Криму сьогодні, 27 квітня 2020 року, відбувся розгляд апеляційної скарги на обрання запобіжного заходу у формі утримання під вартою затриманого в Криму громадянина України Костянтина Ширинги.

Проти українця розпочато кримінальну справу за статтею про шпигунство (ст. 276 КК РФ).

За інформацією прес-служби «Верховного суду» Криму, скаргу розглядала «суддя» Людмила Капустіна, колишня суддя України, щодо якої Офіс Генерального прокурора України розслідує кримінальне впровадження за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

Про результати розгляду скарги на сайті суду не повідомляється.

Кримська правозахисна група не виключає, що Костянтин Ширинга міг бути вивезений з Криму до СІЗО Москви, тому що така практика нерідко застосовується у справах зі схожими звинуваченнями.

Кримська правозахисна група повідомляла раніше, що 15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання в Криму учасників «української диверсійно-шпигунської групи», до якої нібито входила «російська військовослужбовка, підозрювана у розголошення державної таємниці», і громадянин України, підозрюваний у «здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби». За інформацією російського відомства, порушено кримінальні справи «про державну зраду й шпигунство». 

Повідомлялося також, що жінці було обрано запобіжний захід у формі домашнього арешту, а чоловік взятий під варту. Запобіжний захід учасникам, за формулюванням ФСБ, «української диверсійно-шпигунської групі» обрав «голова Київського районного суду» Андрій Долгополов, стосовно якого Генерального прокурора України також розслідує кримінальне впровадження за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top