Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Фігурант «справи кримських мусульман»  Вадим Сірук другий тиждень перебуває у спецблоці СІЗО Новочеркаська

Вадим Сірук, світлина «Кримська солідарність»

ешканця Ялти Вадима Сірука 23 грудня 2019 року етапували з СІЗО-1 м. Ростов (РФ) до Новочеркаського слідчого ізолятору й відразу помістили до одиночної камери.

 

Про це Кримській правозахисній групі повідомила дружина кримчанина Анна Богачова. 

«Вадим сидить у камері один. Він намагається більше читати. Чутно радіо трохи, новини уривками. Світло вимикається о 22.00 та вмикається о 6.00 ранку. Прогулянка – одна година на день у внутрішньому подвір’ї. Вадим дуже радий листам, що надходять», – розповіла Богачова.

Також дружина Сірука повідомила, що Вадимові не дозволяють телефонні дзвінки з формального приводу – невірно написаного дозволу з суду. 

За інформацією адвокатів, фігурантів «справи кримських мусульман» (ст. 205.5 КК РФ – участь у «Хізб ут-Тахрір») нерідко поміщають до спецблоків, у такий спосіб в СІЗО формують негативні характеристики на всіх, хто проходить у цій справі.

Нагадаємо, учасники так званої «ялтинської групи Хізб ут-Тахрір», зокрема Вадим Сірук, були затримані у лютому – квітні 2016 року. Південний окружний суд у Ростові-на-Дону (РФ) 12 листопада 2019 року засудив шістьох кримських мусульман до ув’язнення в колонії. Згідно рішення суду, Муслім Алієв засуджений до 19 років, Інвер Бекіров – до 18 років, Емір-Усеїн Куку – до 12, Вадим Сірук – до 12, Арсен Джаппаров – до 7 і Рефат Алімов – до 8 років. Ухвала суду не набула чинності, тому що захист кримчан подав апеляційні скарги на вироки.

Адреса для листів (російською мовою): 346408, Ростовская область, г. Новочеркасск, ул. Украинская №1, Федеральное казенное учреждение «Следственный изолятор №3 Главного управления Федеральной службы исполнения наказаний по Ростовской области». 

Сирук Вадим Андреевич, 1989 г.р. 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top