Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Російський суд засудив фігуранта «справи кримських мусульман» Енвера Сейтосманова до 17 років колонії

Енвер Сейтосманов, світлина «Кримської солідарності»

Судова колегія Південного окружного суду (м. Ростов-на-Дону, РФ) у складі Сергія Горєлова, Миколи Гулька, Олександра Генералова засудила фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір), кримського мусульманина Енвера Сейтосманова до 17 років колонії суворого режиму.

«Сейтосманова Енвера Кязимовича визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто у злочині, передбаченому частиною 1 статті 205.5 КК РФ, на підставі чого призначити покарання у формі позбавлення волі на строк – 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи строком на 1 рік», – йдеться у вироку суду. 

Таке ж покарання у формі 17 років колонії суворого режиму жадало призначити напередодні, 4 грудня, держобвинувачення в особі прокурора Ігоря Надолінського. Вирок із запитом прокурора різниться лише в частині додаткового покарання – судді зменшили Сейтосманову на шість місяців строк обмеження волі.

Братів Ернеса і Енвера Сейтосманових російські силовики затримали 10 травня 2018 року у Тиловому Балаклавського району Севастополя після вчинених обшуків. Ернеса пізніше відпустили. Енверу вручили постанову про порушення кримінальної справи. Його звинувачують за ч. 1 ст. 205.5 КК Росії («Організація діяльності терористичної організації»). 

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top