Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Держобвинувачення в РФ жадає засудити кримського мусульманина Енвера Сейтосманова до 17 років позбавлення волі

Енвер Сейтосманов, світлина «Кримської солідарності»

4 грудня в Південному окружному військовому суді (м. Ростов-на-Дону, РФ) держобвинувачення зажадало для фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір), кримського мусульманина Енвера Сейтосманова 17 років суворого режиму.

«Жадаю Сейтосманова Енвера Кязимовича визнати винним і призначити покарання за частиною 1 статті 205.5 КК РФ у формі позбавлення волі строком на 17 років із відбування покарання у колонії суворого режиму, з обмеженням свободи строком на 1 рік і 6 місяців», – заявив у суді російській прокурор Ігор Надолинський.

Прокурор також запросив накласти на Сейтосманова такі заборони після відбування основного покарання у колонії:

«Без згоди спеціалізованої державної установи, що здійснює нагляд за відбування засудженим покарання у формі обмеження свободи, не виходити з будинку, квартири, іншого житла з 23 годин до 6 годин ранку. Не виїздити за межі території муніципального утворення, де засуджений буде мешкати після відбування покарання, не змінювати місця проживання чи перебування. З’являтися два рази на місяць до спеціалізованого органу, що здійснює нагляд за відбування засудженим покарання у формі обмеження свободи».

Братів Ернеса і Енвера Сейтосманових російські силовики затримали 10 травня 2018 року у Тиловому Балаклавського району Севастополя після вчинених обшуків. Ернеса пізніше відпустили. Енверу вручили постанову про порушення кримінальної справи. Його звинувачують за ч. 1 ст. 205.5 КК Росії («Організація діяльності терористичної організації»). 

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top