Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Володимира Дудку й Олексія Бессарабова знову етапували з Криму

Фігурантів «справи українських диверсантів» Володимира Дудку й Олексія Бессарабова етапували з Сімферопольського СІЗО № 1 до РФ для відбування незаконного покарання.

На цей час вони перебувають у Краснодарському СІЗО № 1.

В яких саме колоніях вони будуть відбувати покарання та як довго перебуватимуть на етапі у Краснодарі, поки що невідомо. 

Тиждень тому, 18 листопада 2019 року, Дудку і Бессарабова етапом доправили з Москви, де розглядалася апеляція на вирок, назад до Сімферополя. В СІЗО Сімферополя Дудці та Бессарабову кілька днів не вдавали постільну білизну та ковдри. 

Кримська правозахисна група нагадує, що етапування громадян України з Криму до РФ порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, що забороняє переміщення мешканців окупованих територій на територію країни-окупанта.

Володимира Дудку, Олексія Бессарабова й Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року у Севастополі, їх звинуватили у підготовці диверсії організованою групою та зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3; ст. 222.1 ч.3; ст. 30 ч.1 – ст. 281 ч.2 п. а).

16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством.

«Севастопольський міський суд» засудив 4 квітня 2019 року Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років позбавлення волі кожного із відбуванням строку в колонії суворого режиму. Обом севастопольцям суд призначив також штрафи: Дудці – у розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабову – у розмірі 300 тисяч рублів. Верховний суд Росії 15 жовтня залишив вирок Дудці та Бессарабову чинним.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top