Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В окупованому Криму «поліція» систематично залучає «козаків» як понятих 

Світлина 82.мвд.рф

Окупаційна влада Криму заявила, що залучає представників парамілітарних формувань до спільного патрулювання у містах і селищах півострова, а також нерідко використовує їх як понятих. 

 

Про це повідомляється на сайті «російської поліції» в Криму.

«У цей час до регіонального реєстру народних дружин, ведення якого покладено на МВС у Республіці Крим, входить близько 40 козачих товариств. Козаки надають важливу допомогу поліціантам у попередженні та припиненні правопорушень, беруть участь у охороні суспільного порядку, розшуку пропалих, а також займаються поширенням правових знань і роз’ясненням норм поведінки у громадських місцях. Нерідко члени козачих товариств виступають у ролі понятих, беручи участь у слідчих заходах», – пише прес-служба відомства.

На думку експертів Кримської правозахисної групи, факти системного використання козаків як понятих і одночасне співробітництво їх з «поліцією» ставить під сумнів використання інституту понятих як незалежних осіб. Це надає МВС РФ можливість співробітничати  з організацією, що здатна «поставляти понятих», котрі підтвердять будь-яку версію, вигідну для співробітниками силових структур РФ у Криму. У такий спосіб утворюються умови для фабрикації справ стосовно мешканців окупованого півострова. 

Раніше Кримська правозахисна група відзначала, що кримські «козаки» беруть участь у призовній кампанії та пропаганді служби в російській армії серед дітей, що порушує норми міжнародного гуманітарного права.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top