Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Більше 150 тисяч осіб за час окупації переселилися з Росії до Криму

Кримська правозахисна група проаналізувала інформацію, оприлюднену на сайті «Управління Федеральної служби державної статистики по Республіці Крим і Севастополю».

Аналіз засвідчує, що за час окупації півострова станом на серпень 2019 року з регіонів Росії до Криму переселилося 158 433 особи. Серед них: 87 000 – в «Республіку Крим» і 71 433 – у Севастополь. Ця інформація стосується громадян РФ, котрі офіційно зареєструвалися за місцем перебування в Криму. Оскільки не всі громадяни РФ реєструються за новим місцем проживання, то кількість тих, хто переселився до Криму, фактично може бути більшою.

Таким чином, Російська Федерація порушує ст. 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, згідно з якою держава, що окупує, не в змозі депортувати чи то переміщувати частину власного населення на окупованою нею територію.

Процес такого переміщення змінює демографічну картину на окупованій території.

Таблиця переміщення населення з РФ до Криму по роках

За даними Кримстату, загальна чисельність населення в Криму на 1 січня 2019 року – 2 355 030 осіб. Зокрема, у «Республіці Крим» – 1 911 81 й у Севастополі –443 212.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top