Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Євпаторійських школярів опитують про те, чи готові вони воювати за Росію зі зброєю в руках

Військово-патріотичний клуб “Патріот” (Євпаторія) здійснює опитування дітей щодо їхнього бажання служити в російській армії. Посилання на анкету-опитувальник опубліковане на сторінці організації у соцмережі ВКонтакте.

У тексті об’яви зазначено, що опитування здійснює Міноборони РФ.

У тексті анкети наявні питання про те, чи налаштовані вихованці клубу у подальшому служити в російській армії, пов’язати свою професію з військовою службою, а також чи готові учасники опитування захищати Російську Федерацію із зброєю в руках, якщо розпочнеться війна.

Автори анкети також збирають інформацію про склад родини, вік і район мешкання дітей.

Окрім того, в анкеті є питання про те, в яких вчинках і діях виявляється патріотизм. На цей запит запропоновано такі варіанти відповіді:

Військово-патріотичний клуб “Патріот” створено в Євпаторії 2016 року. Керує організацією мешканець Євпаторії, колишній військовий Дмитро Пікінер. Відео про річницю заснування клубу у вересні 2017 року в Youtube опублікували журналісти Євпаторія ТВ.

Вихованці клубу носять військовий стрій того ж забарвлення, що в цей час використовується в ЗС РФ, на форму нашитий шеврон з прапором Росії.

Керівник клубу Д. Пікінер на своїй сторінці “ВКонтакте” оприлюднив відео про нагородження членів клубу за участь у навчаннях у горах. Отримуючи нагороду, діти віддають йому честь і вимовляють фразу “Служу Росії! ”

 

На сторінці клубу в Одноклассниках також опубліковано фоторепортаж про участь дітей у зльоті козацьких дружин Кіровського козацтва.

“Вихованці продемонстрували свою майстерність у бойових дисциплінах. Показали, як вміють користуватися козацькою зброєю, для цього у клубі створено КЗШР (козацький загін швидкого реагування (рос. КОБР, – ред.))”, – йдеться у повідомленні.

Кримська правозахисна група нагадує, що пропаганда призову до армії держави, яка окупує, на окупованій території порушує ст. 51 IV Женевської конвенції “Про захист цивільного населення під час війни”.

Така пропаганда серед неповнолітніх порушує також п. 1 ст. 38 Конвенції про права дитини. Окрім того, дії зі зміни національної ідентичності неповнолітніх українців і залучення їх до воєнізованих структур окупаційної влади призводять до подальших порушень прав цих дітей.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top