Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримські козаки беруть участь у призовній кампанії та пропаганді служби в армії РФ серед дітей

Інформація про такі дії опублікована на різних кримських сайтах.

Наприклад, на сайті “Кримського окружного козачого товариства” 16 жовтня розміщено світлину двох одягнених в однострій людей. За інформацією автора статті, це представники Козачого товариства «Джанкойська козача застава», котрі входять до складу мобілізаційної комісії.

“Представники ХКО «Джанкойська козача застава» входять до складу комісії та забезпечують охорону громадського порядку під час відправлення призовників в армію. 15 жовтня стартувала перша відправка”, – повідомляється на сайті.

Світлини з призовного відділку опубліковано також на сторінці Джанкойської козачої застави у соціальній мережі ВКонтакте.

Світлини цих самих осіб разом з призовниками і “військовим комісаром” Криму Олегом Єрмиловим опубліковано на сайті Джанкойської козачої застави. За інформацією сайту, ці світлини зроблено навесні 2019 року.

У Керчі 13 жовтня на заходах із залучення дітей до лав козачого товариства був присутній “військовий комісар” Керчі Олександр Корольов. Світлини з заходу оприлюднені на сторінці організації на сайті ”міськради” Керчі.

Цю світлину також опубліковано на порталі ”уряду” Криму й на сторінці організації у соцмережі Одноклассники.

 

 

“Сьогодні діти вливаються у дружну родину кадетів Козачого військово-патріотичного клубу «Грифон», де вже не перший рік проходять виучку й несуть службу кадети, готуючи себе до найважливішої справи – служби Вітчизні”, – повідомляється на сайті.

Керченське козаче товариство входить до структури окружного Кримського козачого товариства. Про це повідомляється в наказі № 293-У “Про затвердження Уставу Кримського окружного козачого товариства”, підписаного “головою” Криму Аксьоновим 15 жовтня 2015 року.

У п. 68 уставу організації зазначено, що члени окружного козачого товариства за ухваленим законодавством Російської Федерації порядком мають право: “сприяти державним органам влади в організації та проведенні військового обліку членів козачих товариств, організовувати військово-патріотичне виховання призовників, їхню підготовку до військової служби”.

На сайті Окружного козачого товариства також опублікована інформація про прийняття козачої присяги школярами сімферопольської школи № 10.

У статті розміщено цитату зі звернення отамана “Кримського козачого кругу” Вадима Іловченка до дітей: “Погони – це перший крок дорослим шляхом, це символ приналежності до стройового стану кожного з Вас, хто чітко усвідомлює, що він робить і для чого. З цього моменту Ви є кадетами вашого підрозділу Кримського козачого кругу”.

На сайті МБОЗ “ШКОЛА-ГІМНАЗІЯ № 10 Е. К. Покровського” мю Сімферополь оприлюднена копія почесної грамоти, яку її директор школи отримала у 2018 році від загальноросійської громадської організації «Російське козацьке братство” за ініціативу у розвитку кадетського руху, виховання у кадетів моральності, патріотизму й любові до Вітчизни.

Усі вищенаведені дії “військових комісаріатів”, освітніх закладів і парамілітарних формувань порушують норми міжнародного гуманітарного права, що забороняють пропаганду служби в армії та мобілізацію до армії окупанта мешканців окупованої території. Більш того, пропаганда призову в армію серед неповнолітніх порушує також п. 1 ст. 38 Конвенції про права дитини. Окрім того, дії зі зміни національної ідентичності неповнолітніх українців і залучення їх до воєнізованих структур окупаційної влади не лише ведуть до подальшого порушення прав цих дітей, але й фактично створюють підстави для залучення українських дітей у збройний конфлікт з Україною на боці Російської Федерації.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top