Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У липні кримчанам незаконно ухвалено 5 вироків за ухиляння від служби в армії РФ

У Криму навесні 2019 року відбулася 9‑я мобілізаційна кампанія, у межах якої заявлено про призов 3 400 осіб (Крим – 2 800, Севастополь – 600).

У 2019 році було порушено 20 нових кримінальних справ за ст. 328 КК РФ за ухиляння від військової служби у Збройних силах РФ. У 17 з них ухвалено вирок, ще 3 – на розгляді.

Лише у липні ухвалено 5 вироків за цією статтею. Усього таких справ щодо кримчан, за даними КПГ, відкрито мінімум 69.

Після окупації до армії РФ мобілізували близько 18 900 мешканців Криму, разом із Севастополем.

Кримська правозахисна група (КПГ) нагадує, що призов кримчан до армії РФ брутально порушує норми міжнародного гуманітарного права.

Здійснення мобілізації мешканців окупованих територій до лав армії держави, яка окупує, а також безупинна на території Криму пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення мобілізованих громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції.

Українські правозахисники продовжують працювати над тим, щоб за підтримки міжнародного співтовариства й урядів демократичних країн домогтися від Росії припинення військової мобілізації в Криму.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top