Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Український активіст Ігор Мовенко виїхав із Севастополя до Києва 

Українець Ігор Мовенко 28 червня 2019 року разом з родиною залишив Крим після того, як стосовно нього у Севастополі припинилося кримінальне переслідування. У травні 2019 року добіг кінця умовний термін “Севастопольського апеляційного суду” від 26 червня 2018 року.

Нагадаємо, у 2017 році стосовно мешканця Севастополя Ігоря Мовенка ФСБ порушило кримінальну справу за ч. 2 ст. 280 КК РФ (Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності). Справу було порушено за коментар, який, за версією слідства, він опублікував влітку 2016 року у групі «Крим – Україна» у соціальній мережі «ВКонтакте».

Коментар демонстрував відверту незгоду автора з окупацією Криму, а раніше Ігор Мовенко відверто висловив підтримку територіальній цілісності України, розмістивши українську символіку на особистому велосипеді. Враховуючи це, кримінальну справу проти нього Кримська правозахисна група розглядає як політично умотивовану. Після обшуків і порушення кримінальної справи “Гагарінський районний суд” взяв Мовенка під варту. Українець 56 днів перебував у сімферопольському СІЗО.

Вибіркову практику ФСБ щодо застосування “екстремістських статей” підтверджує й той факт, що кримінальну справу проти Ігоря Мовенка порушили після того, як він намагався домогтися розслідування факту нападу на нього колишнього співробітника підрозділу “Беркут” МВС України. Коментар же було опубліковано набагато раніше, але тоді він не привернув уваги ФСБ. Справу за фактом нападу на українця так і не було відкрито, проте після його неодноразових заяв про скоєння нападу було порушено кримінальну справу проти нього самого.

 

1 680

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top