Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Балух до кінця травня перебуватиме в ШІЗО

Українського активіста Володимира Балуха в колонії № 4 міста Торжок залишили в ШІЗО до 31 травня 2019 року. Про це Кримській правозахисній групі повідомили родичі українця.

На цей раз формальним приводом покарання стало недотримання форми одягу.

Засуджений в Криму за українську позицію Володимир Балух заперечує свою провину та не визнає рішення російського суду щодо позбавлення його свободи. На знак спротиву діям окупантів активіст відмовляється вживати їжу, яку готують у місцях позбавлення волі. Він їсть лише те, що передають родичі, або голодує. Українець також відмовляється носити тюремну робу. Це його форма опору діям російських окупантів. Володимир Балух у такий спосіб боронить власну свободу.

Цей спротив став однією з причин, чому українця в березні 2019 року перевели з керченської колонії, подалі від рідних, до виправної колонії № 4 м. Торжок, Тверської області Росії. З моменту прибуття до колонії Балух вже в четвертий раз з вигаданих причин утримується у штрафному ізоляторі.

Кримська правозахисна група передбачає, що Балуха й далі держатимуть у ШІЗО, намагаючись зламати його волю. Експерти КПГ побоюються, що постійне перебування у штрафному ізоляторі може вкрай розхитати його ослаблене здоров’я.

Уся відповідальність за здоров’я Володимира Балуха лягає на Російську Федерацію, зокрема й на адміністрацію колонії та особисто тво начальника колонії Ножкіна Олександра Ігоровича.

Нагадаємо, адвокат Ольга Дінзе відвідала українця 7 травня. Він також перебував у штрафному ізоляторі. На думку адвоката, його стан здоров’я відчутно погіршився, стали сильно набрякати ноги, що, швидше за все, є свідченням хвороби нирок.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top