Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Українського активіста Володимира Балуха через Вороніж і Ярославль везли до однієї з колоній Тверської області

Після того, як Володимира Балуха вивезли з керченської колонії, він 18 лютого 2019 року прибув до СІЗО № 1 Краснодара, 22 лютого його вивезли з Краснодара, і 24 лютого українець був в Армавірі.

Адвокатові українця офіційно підтвердили в УФСВП у Краснодарському краї, що Балух “відбув у розпорядження УФСВП Росії у Тверській області згідно вказівці ФСВП Росії”.

Кримській правозахисній групі відомо, що Володимир Балух під час етапу 7 березня перебував у СІЗО Воронежа, а з 10 березня – у Ярославлі.

За інформацією ФСВП Росії, у Тверській області сім колоній. В якій саме колонії буде українець, поки що точно не відомо.
Нагадаємо, 13 лютого 2019 року Володимира Балуха етапували з керченської колонії до СІЗО м. Сімферополь. 18 лютого його вивезли з Сімферополя до СІЗО м. Краснодар. У родичів кримчанина перед етапом не взяли передачу з продуктами і теплими речами та не повідомили, куди саме його вивозять.

Володимир Балух своєї згоди на переміщення до РФ не давав. Стан здоров’я дозволяє йому відбувати покарання в Криму, а особиста безпека, навпаки, під час етапування до РФ наражається на ще більшу загрозу, ніж на території півострова.
Кримська правозахисна група заявила, що етапування Володимира Балуха до РФ порушує також ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення мешканців окупованих територій на територію країни-окупанта.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top