Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Під час обшуків у кримчан вилучили телефони, планшет і ноутбу

Ельміра Абультарова Скриншот з відео Заїра Смедляєваа

Вранці 23 січня в Криму сталося два обшуки. Перший мав місце у мікрорайоні Фонтани м. Сімферополь у будинку родини Аріфових за місцем реєстрації Евеліни Аріфової. Обшук вчиняли співробітники ФСБ РФ. Причиною вони назвали те, що жінка є членом батальйону “Аскер”. Самої Евеліни на момент обшуку вдома не було, вона у цей час мешкає на материковій частині України. Під час обшуку вилучили планшет.

Другий обшук було вчинено у смт. Червоногвардійське у будинку родини Абултарових.

За інформацією Ельмири Абултарової, приводом для обшуку стало те, що її син Абултаров Бекір Шакірович нібито перебуває у складі незаконного збройного формування.

Силовики показали постанову про обшук, але самий документ не залишили й не дозволили навіть сфотографувати, – повідомила кримчанка.

“Вилучили мобільні телефони – мій та старшого сина – та робочий ноутбук”, – розповіла Ельміра Абултарова у коментарі активісту Заїру Смедляєву.

У свою чергу прес-служба ФСБ РФ 23 січня у підконтрольних Кремлю ЗМІ поширила інформацію, що на півострові затримали особистого охоронця Ленура Іслямова. Світлини та відео затримання оприлюднено на сайті Кримінформ.

Обличчя затриманого на світлинах і відео не видно. Пізніше сайт Кримінформ повідомив, що затриманому учаснику батальйону “Аскер” Кадирову Е .А. обрано запобіжний захід у формі взяття під варту терміном на два місяці, до 23 березня 2019 року.

“Слідчий відділ УФСБ порушив кримінальну справу проти підозрюваного за частиною 2 статті 206 КК РФ – участь у незаконному збройному формуванні на території іноземної держави”, – повідомляється на сайті. Інформацію про арешт Кадирова також оприлюднив “Київський районний суд Сімферополя”.

«23 січня 2019 року Київським районним судом м. Сімферополя Республіки Крим розглянуто у відкритому судовому засіданні постанову старшого слідчого-криміналіста слідчого відділу УФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополю про порушення перед судом клопотання про обрання запобіжного заходу у формі взяття під варту Кадирову Е.О.

За постановою слідчого, органом попереднього слідства Кадиров Е.О. підозрюється в тому, що він виїхав на територію України, де добровільно вступив до діючого на території України збройного формування «Кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджихана», не передбаченого законодавством цієї держави, яке діє з цілями, що суперечать інтересам Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top